Tudásbázis
Tudásbázis

MSSQL adatbázis biztonsági mentés készítése

A biztonsági mentést a következő program segítségével készítheti el: SQL Server Management Studio, melyet az SQL szerver számítógépen, a Start menü->SQL Management Studio program elindításával érhet el.

Ha nem rendelkezik SQL Management Studio alkalmazással, akkor töltse le a Microsoft oldaláról és alapértelmezett beállításokkal telepítse fel.


Ezután jelentkezzen be a PDM által használt adatbázisba Windows Authentication segítségével (amennyiben a felhasználói fiókja hozzá lett adva az SQL adminisztrátorok közé), vagy ’sa’ felhasználóval.

Utóbbi esetben válassza az SQL Server Authentication opciót az Authentication legördülő menüből.

Nyissa ki a Databases mappát és futtassa a PDM-es adatbázist/adatbázisokat (legtöbbször az adatbázis név megegyezik a PDM vault nevével), valamint a ConisioMasterDb adatbázis biztonsági mentés, az azok nevére való jobb kattintás, majd a Tasks -> Back Up lehetőség kiválasztásával.

 

Állítsa be a biztonsági mentést a következők figyelembevételével:

  • Válassza ki melyik adatbázisról szeretne készíteni mentést (példában: PDM).
  • Válassza a Full, azaz teljes mentést.
  • Komponenseknek a Database legyen kiválasztva.
  • Adjon hozzá elérési útvonalat, fájlnevet, valamint kiterjesztést (.bak).

Kattintson az OK gombra és a biztonsági mentés elindul, amely általában 1 percen belül lefut. Mérete függ az adatbázis méretétől (átlagban 100MB->2GB).

Ismételje meg a biztonsági mentés készítést a többi SOLIDWORKS PDM adatbázison (ha több valult-tal rendelkezik) és a ConisioMasterDb adatbázison is.